Solcellepanel dekket av snø som tiner

Solcellepanel i Norge

Solcellepanel på hustak med høstfarger i bakgrunn

Andre land har ledet an i bruken av solcellepanel i privatboliger. I Norge har vi hatt lave strømpriser som har gjort at det ikke har vært så stor interesse. I tillegg er ikke landet vårt kjent for sol, men heller vann og vind.

Likevel har vi en lang historie med solceller, på grunn av de mange hyttene som ikke er tilkoblet strømnettet. Det betyr at vi vet mye om effekten av solcellepanel i nordiske forhold.

Villa i boligstrøk med solcellepanel på taket

Lenger sør i Europa har de som kjent mer soltid enn oss, men til gjengjeld har vi renere og friskere luft og kaldere klima. Det er bra for solcellepanelene. Ja, det er rett og slett en myte at solkraft ikke fungerer i Norge. Solcellene som Norgeseliten leverer, er veldig effektive og perfekte for nordiske forhold.

Solcelleanlegget produserer mest strøm om våren og sommeren, men det er fortsatt produktivt om vinteren og når det er overskyet. Men det kan ikke være snø eller is på solcellepanelene. Våre installatører i Norgeseliten vil hjelpe deg slik at du får solceller som er tilpasset ditt hus og ditt nabolag.

Sertifikater