Smart strømstyring fra CTM Lyng: Dette gir Enova-støtte

Publisert 9. juni 2023
FÅ STØTTE TIL STRØMSPARING: Denne pakken inneholder alt du trenger for smart strømstyring som gir Enova-støtte.

Smarte styringssystemer kan redusere strømutgiftene dine. Bonusen er at du kan få økonomisk støtte for å installere flere av løsningene. Her kan du lese mer om en av dem. 

– Det skal være enkelt å spare strøm uten å ofre mye. Enova-støtten til smart strømstyring er en gavepakke du bør utnytte til det fulle hvis du har muligheten, sier Espen Løw-Owesen, salgs- og markedssjef i CTM Lyng.

Enova dekker inntil 35 prosent, maksimalt 10 000 kroner, av installasjonsutgifter for smarte styringssystemer i hjem og fritidsbolig.

CTM Lyng har satt sammen en grunnpakke med smarte produkter som du får støtte for å installere hjemme. Pakken inneholder:

  • Smarthub og sanntidsmåler (mTouch® EnergiKontroll)
  • Smart termostat
  • Smart tavlerelé til varmtvannsbereder

Disse smarte løsningene gir Enova-støtte

Enova-tilskuddet gir deg som boligeier rett å få tilbakebetalt deler av utgiftene når du investerer i energismarte løsninger hjemme. Du kan faktisk få tilbake inntil 10 000 kroner ved å installere disse løsningene:

Smarthub og sanntidsmåler fra CTM Lyng

mTouch® EnergiKontroll består av en smarthub og måleravleser som gir deg full oversikt over strømforbruk, temperatur, lysstyrke, luftfuktighet og flere andre funksjoner, avhengig av enhetene du kobler til.

Her får du også tilgang til tjenesten Eva Smart Strømstyring som automatisk flytter hoveddelen av energiforbruket ditt til tider på døgnet der strømprisen er lavest.

CTM Lyng har laget en komplett grunnpakke for enkel strømsparing som kvalifiserer for tilskudd.

HJERNEN I HJEMMET: Denne lille dingsen gjør hverdagen enklere i mange hjem.

Smart termostat fra CTM Lyng

mTouch OP fra CTM Lyng er en komplett løsning for styring av lys, varme og trygghetsprodukter. Med denne brukervennlige løsningen får du du full kontroll på strømforbruket, helt uten smart hub og app. Senk temperaturen og slå av alt når du går ut via trådløse sparebrytere.

mTouch OP inkluderer også noen av de viktigste sikkerhetsproduktene i hjemmet. Via trådløse brytere kan du enkelt slå av brannfarlige apparater når du legger deg, eller stenge vannet når du reiser på ferie.

SMART OPPVARMING: En termostat med dag- og nattsenking kan spare deg deg for utgifter til oppvarming.

Smart tavlerelé for varmtvannsbereder fra CTM Lyng

Hvis du vil at smarthussystemet ditt skal styre varmtvannstanken, må du ha et smart relé i sikringsskapet.

Denne enheten er en bryter som erstatter den tradisjonelle termostaten i varmtvannsberederen, som lar deg følge med på og styre varmtvannsforbruket med mobil og nettbrett.

– Det fine med denne er at den måler hvor mye strøm som trekkes, og at du kan følge med i appen til enhver tid, sier Løw-Owesen.

Kravet for å få Enova-støtte er at du skal kunne styre to variable laster. Varmekablene er et eksempel, men en annen  strømtyv som er variabel er nettopp varmtvannstanken.

– Hvis du allerede har varme i gulvene dine, er dette en smart investering du attpåtil får støtte til å installere.

Utvid smarthussystemet med ekstra strømsparing

Hvis du allerede har mTouch® EnergiKontroll i hus, kan du velge mellom flere smarte løsninger fra CTM Lyng.

Smart dimmer 

En smart dimmer gir flere fordeler og funksjoner sammenlignet med en vanlig dimmer:

  • Den kan styres fra mobilen eller med fjernkontroll
  • Du kan automatisere dimmeren basert på tidspunkter og hendelser – for eksempel ved soloppgang og solnedgang
  • Den kan bidra til energibesparelse og redusere strømregningen
  • Du kan tilpasse belysningen etter behov, stemning og preferanser
  • Den er kompatibel med andre smarthusløsninger i hjemmet
SIM SALA DIM: mTouch® Dim er en smart og brukervennlig dimmer med LED-skjerm, touchpanel og en intuitiv meny for enkel justering av innstillinger som maks- og minimumsnivå, romnavn, tid, dato og stegdimming.

Andre energibesparende produkter i mTouch-serien:

Ekstra termostater

mTouch® One viser nøyaktig temperatur på LCD-display som justeres med touchknapper. Den har nattsenking, frostsikring, ukeur og Zzilentfunksjon med mer.

Sparebryter

mTouch® Bryter er et trådløst styrepanel for enkelt og raskt å sette et eller flere produkter i ønsket modus. Den har også innebygd radiokommunikasjon for styring via smarthub. Denne kommer også som dag- og nattbryter.

SMART BRYTER: Liker du å senke temperaturen om natten? Det er superenkelt med denne bryteren.
En Norgeseliten-elektriker fra Oppegård Elektriske med sort genser og boblevest, og blå caps som står ved inngangen til en bolig og smiler inn i kameraet

Skal du installere smart strømstyring hjemme?

Sertifikater